V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu. Často mícháme.
V misce smícháme kmín, koriandr, kurkumu a skořici se 2 lžícemi studené vody. Pečlivě promícháme a přidáme k zelenině. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
Poté vlijeme vývar a okořeníme. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud brambory nezměknou. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme mixér, můžeme směs propasírovat přes kovové síto. Rozmixovanou směs vložíme do kastrolu a prohřejeme. Před podáváním ozdobíme trochou jogurtu a opepříme.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka.…
více o Vepřové s cibulí – minutka
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami