V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu. Často mícháme.
V misce smícháme kmín, koriandr, kurkumu a skořici se 2 lžícemi studené vody. Pečlivě promícháme a přidáme k zelenině. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
Poté vlijeme vývar a okořeníme. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud brambory nezměknou. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme mixér, můžeme směs propasírovat přes kovové síto. Rozmixovanou směs vložíme do kastrolu a prohřejeme. Před podáváním ozdobíme trochou jogurtu a opepříme.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka.…
více o Vepřové s cibulí – minutka
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)