V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu. Často mícháme.
V misce smícháme kmín, koriandr, kurkumu a skořici se 2 lžícemi studené vody. Pečlivě promícháme a přidáme k zelenině. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
Poté vlijeme vývar a okořeníme. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud brambory nezměknou. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme mixér, můžeme směs propasírovat přes kovové síto. Rozmixovanou směs vložíme do kastrolu a prohřejeme. Před podáváním ozdobíme trochou jogurtu a opepříme.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka.…
více o Vepřové s cibulí – minutka
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině