V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu. Často mícháme.
V misce smícháme kmín, koriandr, kurkumu a skořici se 2 lžícemi studené vody. Pečlivě promícháme a přidáme k zelenině. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
Poté vlijeme vývar a okořeníme. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud brambory nezměknou. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme mixér, můžeme směs propasírovat přes kovové síto. Rozmixovanou směs vložíme do kastrolu a prohřejeme. Před podáváním ozdobíme trochou jogurtu a opepříme.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka.…
více o Vepřové s cibulí – minutka
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem