4.12
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení… více o Labužníkova kuřecí stehna
Okořeníme stehýnka grilovacím kořením, dáme zprudka opéci, dochutíme pepřem, solí a tymiánem. Pak podlijeme (vodou,… více o Borůvková kuřecí stehna
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj… více o Kuřecí stehna na bramborách
Karí je celosvětově oblíbeným pokrmem a čím dál větší popularitu získává i v našich končinách.… Celý článek
Voňavé, šťavnaté, plné chuti. Není divu, že moučníky z jablek patří k těm nejoblíbenějším.… Celý článek
Kapustové karbanátky ocení nejen vegetariáni. Uvidíte to nadšení, až se zarytý masožravec… Celý článek
Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má určité stravovací návyky, svůj specifický způsob… Celý článek
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty,… více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Těstoviny uvaříme, fazolky povaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Po scezení těstovin a fazolek všechny suroviny smícháme… více o Tagliatelle se šunkou, fazolkami a sýrovou omáčkou
Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a… více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce. … více o Pečené brambory se špenatovými listy a volským okem
Rozpalte hlubší nepřilnavou pánev a 8-10 minut na ní nasucho opékejte maso z klobásek. Rozdělte ho vařečkou na co… více o Houbové penne s klobáskou a parmazánem
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.… více o Těstovinový salát se šunkou
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody.… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
KORPUS - 2 plechy Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec… více o Dort hlava koně
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.
Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné… více o Velikonoční nádivka