Oloupejte mrkve, nastrouhejte je na hrubém struhadle na nudličky. Zbavte papričky semínek a bílých vnitřních žeber a nakrájejte papričky na drobné kostičky. Na malé pánvi si ohřejte olej, přidejte k nim nasekané pálivé papričky a restujte. Až trochu zesklovatí, přidejte římský kmín a hořčičná semínka a restujte chvilku, až hořčičná semínka začnou praskat a skákat a koření voní. Sundejte z ohně, nalijte na nastrouhanou mrkev, přidejte sůl, cukr, hodně citronové šťávy a nať koriandru a dobře promíchejte.
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky