Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • máslo
    • sůl
    • rostlinný olej
    • petrželka
    • smetana
    • červené víno
    • vývar demiglas
    • žampiony
    • pepř mletý
    • 350
      g kořenová zelenina
    • 1
      kg telecí maso líčka

Postup přípravy receptu

  • Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka.
  • Šťávu zprudka ochladíme, abychom z ní mohli odstranit přebytečný tuk, pak dokončíme omáčku a zjemníme ji kouskem másla.
  • Na oblohu osmahneme (orestujeme) pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a doplníme petrželkou.
  • Na kaši rozšťoucháme povařené brambory s máslem a smetanou, vyšleháme či utřeme podle chuti.
Zařazení: Telecí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: