Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka.
Šťávu zprudka ochladíme, abychom z ní mohli odstranit přebytečný tuk, pak dokončíme omáčku a zjemníme ji kouskem másla.
Na oblohu osmahneme (orestujeme) pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a doplníme petrželkou.
Na kaši rozšťoucháme povařené brambory s máslem a smetanou, vyšleháme či utřeme podle chuti.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami