Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka.
Šťávu zprudka ochladíme, abychom z ní mohli odstranit přebytečný tuk, pak dokončíme omáčku a zjemníme ji kouskem másla.
Na oblohu osmahneme (orestujeme) pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a doplníme petrželkou.
Na kaši rozšťoucháme povařené brambory s máslem a smetanou, vyšleháme či utřeme podle chuti.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky