Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka.
Šťávu zprudka ochladíme, abychom z ní mohli odstranit přebytečný tuk, pak dokončíme omáčku a zjemníme ji kouskem másla.
Na oblohu osmahneme (orestujeme) pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a doplníme petrželkou.
Na kaši rozšťoucháme povařené brambory s máslem a smetanou, vyšleháme či utřeme podle chuti.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou