Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpěníme cibulku přidáme maso, okořeníme sladkou paprikou, pepřem, solí, kořením podle chuti. Ze všech stran opečeme a podlijeme trochou vody, krátce podusíme.
Brambory si nakrájíme na větší kostky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme.
Do guláše přidáme nakrájenou anglickou slaninu na kostičky a masox. Vajíčka si také uvaříme a nakrájíme na menší kousky.
Když je maso měkké, přidáme brambory, fazole (které jsme scedili) a chvíli vaříme (asi 5 minut). Zahustíme a ke konci přidáme vařené vajíčko.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)