Irsýn

2.88

hodnoceno: 8
Příprava: 15 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,3
      kostka máslo
    • 5
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 225
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balení tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      balení čokoláda
    • 2
      lžíce granko
    • 8
      lžíce zmrzlina nejlépe s příchutí vaječného likéru

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: