lžíce
zmrzlina
nejlépe s příchutí vaječného likéru
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami