lžíce
zmrzlina
nejlépe s příchutí vaječného likéru
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka