lžíce
zmrzlina
nejlépe s příchutí vaječného likéru
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou