lžíce
zmrzlina
nejlépe s příchutí vaječného likéru
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí