lžíce
zmrzlina
nejlépe s příchutí vaječného likéru
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, rumem, mlékem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme granko a nakonec vmícháme bílky. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troupě při 170 °C. Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, bílý jogurt a zmrzlinu. Po vytáhnutí korpusu z trouby pokládáme na korpus malé kousky čokolády a po roztání čokolády jemně rozmažeme po korpusu. Po 10 minutách na korpus s čokoládou natřeme polevu. Podle chuti posypeme grankem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky