Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu).
Z vyváleného těsta vykrajujeme menší kolečka a upečeme.
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
Krém: Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na plnění jiného cukroví.
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks slepeného cukroví.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem