Italská omáčka

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • celer kousek
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 3
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná velká

Postup přípravy receptu

  • Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3 minuty.
  • Poté přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je vařečkou. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni bez pokličky. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dochutíme. Výborná omáčka na hranolky.
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: