Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme mraženou zeleninovou směs.
Rajčata nakrájíme na hrubší kousky, nasypeme k prohřáté zelenině, osolíme, opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme též svazeček jarní cibulky. Česnek a cibulku přidáme k zelenině.
Čerstvou bazalku najemno nasekáme a zeleninu jí posypeme. Okořeníme též oreganem. Promícháme. Přidáme pohanku, zamícháme a servírujeme.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč