Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme mraženou zeleninovou směs.
Rajčata nakrájíme na hrubší kousky, nasypeme k prohřáté zelenině, osolíme, opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme též svazeček jarní cibulky. Česnek a cibulku přidáme k zelenině.
Čerstvou bazalku najemno nasekáme a zeleninu jí posypeme. Okořeníme též oreganem. Promícháme. Přidáme pohanku, zamícháme a servírujeme.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak