Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme mraženou zeleninovou směs.
Rajčata nakrájíme na hrubší kousky, nasypeme k prohřáté zelenině, osolíme, opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme též svazeček jarní cibulky. Česnek a cibulku přidáme k zelenině.
Čerstvou bazalku najemno nasekáme a zeleninu jí posypeme. Okořeníme též oreganem. Promícháme. Přidáme pohanku, zamícháme a servírujeme.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky