Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme mraženou zeleninovou směs.
Rajčata nakrájíme na hrubší kousky, nasypeme k prohřáté zelenině, osolíme, opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme též svazeček jarní cibulky. Česnek a cibulku přidáme k zelenině.
Čerstvou bazalku najemno nasekáme a zeleninu jí posypeme. Okořeníme též oreganem. Promícháme. Přidáme pohanku, zamícháme a servírujeme.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka