Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme mraženou zeleninovou směs.
Rajčata nakrájíme na hrubší kousky, nasypeme k prohřáté zelenině, osolíme, opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plátky nakrájíme též svazeček jarní cibulky. Česnek a cibulku přidáme k zelenině.
Čerstvou bazalku najemno nasekáme a zeleninu jí posypeme. Okořeníme též oreganem. Promícháme. Přidáme pohanku, zamícháme a servírujeme.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka