V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo. Česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (vcelku) čerstvého rozmarýnu. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni. Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část – jen aby byla rýže ponořená a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso. Těsně předtím, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem. Pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru. Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu