V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo. Česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (vcelku) čerstvého rozmarýnu. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni. Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část – jen aby byla rýže ponořená a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso. Těsně předtím, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem. Pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru. Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette