Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a kápneme do ní mandlový likér (Amaretto). Do kávy a Amaretta namáčíme cukrářské piškoty (mohou být i dětské) tak, aby se příliš nerozmočily. Na plech vložíme první vrstvu namočených piškotů a potřeme je mascarpone. Navrch pak posypeme kakaem. Tento postup opakujeme zhruba třikrát.
Až bude Tiramisu hotové, dejte jej ztuhnout do lednice zhruba tak na 30 minut.
Do Tiramisu můžeme přidat i ovoce. Například jahody, nebo banán.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou