Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a kápneme do ní mandlový likér (Amaretto). Do kávy a Amaretta namáčíme cukrářské piškoty (mohou být i dětské) tak, aby se příliš nerozmočily. Na plech vložíme první vrstvu namočených piškotů a potřeme je mascarpone. Navrch pak posypeme kakaem. Tento postup opakujeme zhruba třikrát.
Až bude Tiramisu hotové, dejte jej ztuhnout do lednice zhruba tak na 30 minut.
Do Tiramisu můžeme přidat i ovoce. Například jahody, nebo banán.
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny