Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a kápneme do ní mandlový likér (Amaretto). Do kávy a Amaretta namáčíme cukrářské piškoty (mohou být i dětské) tak, aby se příliš nerozmočily. Na plech vložíme první vrstvu namočených piškotů a potřeme je mascarpone. Navrch pak posypeme kakaem. Tento postup opakujeme zhruba třikrát.
Až bude Tiramisu hotové, dejte jej ztuhnout do lednice zhruba tak na 30 minut.
Do Tiramisu můžeme přidat i ovoce. Například jahody, nebo banán.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví