3.06
Z mascarpone, 2 žloutků (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promíchaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a… více o Vynikající zeleninová polévka
Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1-2 lžíce), nakrájenou cibuli na… více o Směs z kuřecího masa
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme,… více o Kuře Hawai
Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku,… více o Nádivka ze zelí
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po… více o Ďábelský pangasius
Hermelín, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky. Vše… více o Hermelínové bochánky
Uvařit těstoviny... Rozpustit dvě lžíce másla, nivu nahrubo nastrouhat a vložit na máslo, trochu podlít smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou.… více o Rizoto z kuskusu
Ananas a banán: 1. Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu. … více o Gratinovaný ananas a banán s vinným sabayone
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté… více o Chalupářské brambory
Řípu umýt a uvařit do měkka (nechat kořínky, aby nevytekla šťáva), studené oloupat a na hrubo nastrouhat. Cibuli a… více o Červená řepa s paprikou
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně