Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a kápneme do ní mandlový likér (Amaretto). Do kávy a Amaretta namáčíme cukrářské piškoty (mohou být i dětské) tak, aby se příliš nerozmočily. Na plech vložíme první vrstvu namočených piškotů a potřeme je mascarpone. Navrch pak posypeme kakaem. Tento postup opakujeme zhruba třikrát.
Až bude Tiramisu hotové, dejte jej ztuhnout do lednice zhruba tak na 30 minut.
Do Tiramisu můžeme přidat i ovoce. Například jahody, nebo banán.
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies