Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme jablka a slité rozinky. Pečeme na 200 °C.
Griliáš připravíme na pánvi. Rozpustíme máslo s cukrem, mícháme, dokud nezačne karamelizovat. Vmícháme nasekané oříšky. Nakonec zalijeme rumem slitým z rozinek.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka