Smícháme krupici, mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Oloupaná jablka nastrouháme na plátky. Polovinu jablek navrstvíme na vymazaný plech, posypeme polovinou krupicové směsi, rozložíme zbytek jablek a posypeme zbytkem směsi. Povrch dobře pokapeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 50–60 minut. Necháme vychladnout a krájíme na čtverce.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance