Do 4 litrového hrnce dáme co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky.
Přidáme cca 1200 ml vody (zhruba do půl hrnce), 300 g cukru, 1 ks celé skořice, 5 ks hřebíčku.
Vaříme do změknutí cca 45 minut na mírném stupni.
Přepasírujeme přes sítko do druhého hrnce a dáme zpět na sporák.
Vaříme cca 5 minut. Ve sklenici rozmícháme 1 až 2 pudinky (podle hustoty), například vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů). Přilijeme do přesnídávky a povaříme.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami