Do 4 litrového hrnce dáme co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky.
Přidáme cca 1200 ml vody (zhruba do půl hrnce), 300 g cukru, 1 ks celé skořice, 5 ks hřebíčku.
Vaříme do změknutí cca 45 minut na mírném stupni.
Přepasírujeme přes sítko do druhého hrnce a dáme zpět na sporák.
Vaříme cca 5 minut. Ve sklenici rozmícháme 1 až 2 pudinky (podle hustoty), například vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů). Přilijeme do přesnídávky a povaříme.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem