Jablečná přesnídávka

4.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • skořice
    • hřebíček
    • pudink
    • jablka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Do 4 litrového hrnce dáme co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky.
  • Přidáme cca 1200 ml vody (zhruba do půl hrnce), 300 g cukru, 1 ks celé skořice, 5 ks hřebíčku.
  • Vaříme do změknutí cca 45 minut na mírném stupni.
  • Přepasírujeme přes sítko do druhého hrnce a dáme zpět na sporák.
  • Vaříme cca 5 minut. Ve sklenici rozmícháme 1 až 2 pudinky (podle hustoty), například vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů). Přilijeme do přesnídávky a povaříme.
  • Nalijeme do skleniček a zavaříme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: