Do 4 litrového hrnce dáme co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky.
Přidáme cca 1200 ml vody (zhruba do půl hrnce), 300 g cukru, 1 ks celé skořice, 5 ks hřebíčku.
Vaříme do změknutí cca 45 minut na mírném stupni.
Přepasírujeme přes sítko do druhého hrnce a dáme zpět na sporák.
Vaříme cca 5 minut. Ve sklenici rozmícháme 1 až 2 pudinky (podle hustoty), například vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů). Přilijeme do přesnídávky a povaříme.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou