Do 4 litrového hrnce dáme co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky.
Přidáme cca 1200 ml vody (zhruba do půl hrnce), 300 g cukru, 1 ks celé skořice, 5 ks hřebíčku.
Vaříme do změknutí cca 45 minut na mírném stupni.
Přepasírujeme přes sítko do druhého hrnce a dáme zpět na sporák.
Vaříme cca 5 minut. Ve sklenici rozmícháme 1 až 2 pudinky (podle hustoty), například vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů). Přilijeme do přesnídávky a povaříme.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových