Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a umícháme do hladké hmoty. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 170°C cca 15 minut (nebo podle zkušeností s vaší troubou).
Po upečení překlopíme na moučkovým cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena