Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a umícháme do hladké hmoty. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 170°C cca 15 minut (nebo podle zkušeností s vaší troubou).
Po upečení překlopíme na moučkovým cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka