
2.38
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se… více o Rybízová šťáva za studena
Knedlíky plněné šťavnatým ovocem jsou pokrmem nesoucím v sobě znamení léta a prázdnin. Jako… Celý článek
Tenhle dort je už tak trochu legenda. Tmavé vláčné těsto po upečení připomíná černé pivo a… Celý článek
Taky vás často honí mlsná? Možná až příliš často? Nezoufejte, nejste v tom sami. Věčný boj s… Celý článek
Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Zpracujeme v těsto (čokoládu nastrouháme), vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, potřeme rozšlehyným vejcem a posypeme… více o Čokoládové hvězdičky
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu.(V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou… více o Plněná slaná kolečka
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme maso nahrubo pomleté a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř… více o Špenát s masem
Mléko nalijeme do kastrolu nebo na pánev. Vanilku podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Do mléka zamícháme nejen… více o Sněhová vejce ve vanilkové omáčce
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem… více o Okurková omáčka
1 Uvaříme ve slané vodě špagety a necháme je scezené a nepřikryté v troubě. 2. Na pánev dáme lžíci olivového oleje,… více o Milánské špagety se sójovým granulátem
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně ,,rozkvrdláme,,… více o Křenová omáčka se smetanou
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu,… více o Pomazánka z vařeného masa
Kotlety vložit do směsi ze všech ingredincí a nechat uležet 12-24 hodin. Poté smažit jako přírodní řízek. více o Školníkovy kotlety
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit. Do poékáčku naskládat maso… více o Krkovice na pivě
Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a… více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou