
2.38
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se… více o Rybízová šťáva za studena
Využijte první sladké plody léta a upečte z nich něco dobrého na víkend. Koláče a další… Celý článek
Pokud používáte formu na muffiny pouze na pečení roztomilých báboviček, které se vejdou tak… Celý článek
Máte chuť na čerstvý domácí krémový sýr? Pak byste měli vyzkoušet labneh. Tahle pochoutka z… Celý článek
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Řízky naplocho nakrojíme, rozevřeme, naklepeme, nasolíme, opepříme. Brokolici spaříme vodou, rozebereme a překrájíme. … více o PRIMA kuřecí závitky
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a… více o Sytý čokoládový dort
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca… více o Pórkový koláč se slaninou
Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med a přidejte tuto směs do mouky… více o Včelařův perníček
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme… více o Slaný závin s vinnou klobásou
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo… více o Bramborovo-cuketové kari
Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto. Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a… více o Ořechovo-skořicoví šneci podle Háni
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva,… více o „Karamelka“ – bábovka
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
Ovoce můžeme dát a namíchat podle vlastní chuti. V rozpisu je ovoce a množství, jak jsem ho namíchala já. Jablka a… více o Vánoční pečený čaj
Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen… více o Pečený čaj