Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku. Přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 10 minut povaříme a občas promícháváme. Horké naplníme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem nahoru necháme zchladnout.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka.…
více o Vepřové s cibulí – minutka
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně