Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme hrubou mouku. Smícháme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pak přidáme vejce, prohněteme a vytváříme bochánky. Ty oválíme v hrubé mouce a zhruba 5 minut vaříme ve vroucí vodě. Z uvedené dávky vytvoříme asi 16 knedlíků.
Posypeme tvarohem, slazeným mákem, kakaem apod. Omastíme šlehačkou nebo máslem.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef