
2.87
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme a promneme je vařečkou. Jak se začnou roztékat, okamžitě je zasypeme částí mouky,… více o Plněné kynuté knedlíky
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme hrubou mouku. Smícháme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pak přidáme vejce… více o Jablečné knedlíky
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Kulinářskému světu vládne trend zero waste, tedy neplýtvat potravinami, ale naučit se je… Celý článek
Taky máte pocit, že léto přichází každý rok dřív, než se na něj stihnete připravit? Jestli se… Celý článek
Milovníci masa se často obávají, že večeře bez něj nemohou být tolik chutné. Naštěstí ale… Celý článek
Třešně jsou nejen lahodné ovoce, ale také skvělá superpotravina, kterou si rozhodně nemůžete… Celý článek
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a… více o Bramborové pirohy se zelím
V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a… více o Čokoládový krém
Oboje sušenky pomeleme, přidáme máslo a rozmixujeme. Pak přidáme cukr a ořišky. Šlehačku našleháme. Lučinu rozšleháme s… více o Cheesecake s malinami
Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu.(V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou… více o Plněná slaná kolečka
V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou… více o Pusinky z rohlíků
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky polodlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného… více o Kuřecí miniřízky
Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Uděláme kvásek, - zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti -… více o Koláčky z Bystřice
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v… více o Linecké košíčky
Vepřové řízky naklepeme, okořeníme česnekovou solí a obalíme v hladké mouce. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme,… více o Pivovarský řízek
Nejdříve si očistěme kuřecí maso a nakrájejme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme ho dle vlastní chuti. Maso… více o Zapečené těstoviny podle Martiny