Jablečné lívance

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 225
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce olej na smažení
    • 4
      ks jablka kyselejší
    • 4
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko.
  • Přisypte mouku, vanilkový cukr, pečicí prášek, sůl, cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky.
  • Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky.
  • Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec – omeletu (ty menší se mnohem více obracejí).
  • Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek. Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočte a počkejte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova.
  • Troubu předehřejte na 100 stupňů a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.