Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko.
Přisypte mouku, vanilkový cukr, pečicí prášek, sůl, cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky.
Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec – omeletu (ty menší se mnohem více obracejí).
Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek. Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočte a počkejte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova.
Troubu předehřejte na 100 stupňů a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem