Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko.
Přisypte mouku, vanilkový cukr, pečicí prášek, sůl, cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky.
Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec – omeletu (ty menší se mnohem více obracejí).
Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek. Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočte a počkejte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova.
Troubu předehřejte na 100 stupňů a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy