Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko.
Přisypte mouku, vanilkový cukr, pečicí prášek, sůl, cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky.
Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec – omeletu (ty menší se mnohem více obracejí).
Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek. Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočte a počkejte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova.
Troubu předehřejte na 100 stupňů a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková