Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko.
Přisypte mouku, vanilkový cukr, pečicí prášek, sůl, cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky.
Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec – omeletu (ty menší se mnohem více obracejí).
Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek. Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočte a počkejte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova.
Troubu předehřejte na 100 stupňů a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví